Een magisch weekend

Vrijdag 20 september 2019. Dit beloofd een magisch weekend worden. We gaan naar Disney! Belangrijkste reden is natuurlijk de 10k run dwars door het park.

Na een mooi ritje van een paar uur arriveren we bij hotel Santa Fé. Na een grondige inspectie van de auto mogen we het terrein op. Ja, veiligheid nemen ze serieus bij Disney. We checken in een leeftijden kamer 55016. Mooi hoor, helemaal in Cars stijl.

Snel gaan we naar Disney Village waar we onze bib, shirt en fotopas kunnen ophalen. We hadden al wat horrorverhalen gehoord maar het ging vlotjes. De meeste tijd ging op aan de beveiliging. Maar, voor we het wisten zaten we in de metro naar Parijs.

We stappen uit bij station Anvers en lopen naar de Sacre Coeur. Mooi gebouwtje, nog mooiere blauwe hemel erboven.

We struinen door Mont Marte, genieten(?) van de lunch en wandelen naar de Moulin Rouge.

We schieten de metro weer in een staan in een oogwenk bij de Arc de Triomph. Mooi boogje, druk plein.

We lopen een stukje over de Champs Elysee en slaan al snel af richten Eifeltoren. Deze is inmiddels ok helemaal omheind en beveiligd. We lopen er een rondje omheen. En besluiten nog even van een afstandje te gaan kijken.

Na dit hoogtepunt is het tijd om te eten. Het wordt een bistro aan Avenue Rapp. Dit blijkt een zeer goede keuze. Heerlijk eten bij de tent die net een paar dagen open is.

Na het eten hopen we nog op de lichtshowlichtshow de eifeltoren. Deze zou ieder uur na zonsondergang plaatsvinden. Nou de zon ging onder om 19:54, maar niets om 20:00 en 21:00. Teleurgesteld gaan we terug naar ons hotel.

Zaterdag 21 september 2019. Het is vroeg als de wekker gaat namelijk 5:00 uur. Snel aankleden, klein ontbijtje en op naar Disney. Om 6:40 moeten we ons namelijk in ons startvak bevinden. Deze halen we keurig op tijd en iets na zeven beginne we aan de 10K Prinsessenrun.

We rennen lekker door het park en worden her en der aangemoedigd door personeel. Leuk! Ook staan de prinsessen klaar om met je op de foto te gaan. We kiezen voor Jasmine en Pocahontas. De foto’s volgen nog, maar gelukkig is er al wel een selfie met Rapunzel.

Na de mooie tocht door de Disney parken en een stukje backstage zit het er weer op. Super leuk!

Na de wedstrijd gaan we terug naar het hotel voor second breakfast. We douchen even en doen en powernap.

Tegen 11:30 melden we ons voor de eerste rij van Disney. Die van de entree. Als we binnen zijn beginnen we met de Jungle Jive parade. Best geinig. En Donald hebben we alvast gezien!

Dan wordt het tijd voor attracties. Eerste stop is de Buzz Lightyear. Na een half uur wachten mogen we lekker schieten op monsters. Daarna pakken we de single riders rij van de Hyperspace Mountain. We een half uur, maar de gewone rij was het dubbele. Leuk ritje is dat!

Dan is het tijd voor de Phantom Manace. Duurt ruim 35 minuten,mar dan heb je ook wat. We vervolgen ons avontuur met een fastpass voor de Star Tours. Een avontuurlijk ritje door het universum. Die pas is handig!

We pikken nog even de Small World mee voor we het park verlaten voor het avondeten. Dit doen we in Disney Village. Ook hier is het zo druk dat je bijna nergens zonder rij terecht kunt. Dan maar afhaal. Na wat funshopping gaan we terug het park in voor de Lumination. En lichtshow bij het kasteel. Ondanks dat het plein afgeladen vol staat, zien we het prima.

Zondag 22 september 2019. Uitslapen! Om half acht staan we op, ontbijten we een lopen we naar Disney. Onderweg moedigen we de lopers van de halve marathon aan. Iets na negen staan we in Disney Studio’s. We hebben geluk want de rij voor The House of Terror is kort. Top attractie, Monique maakt zelfs een klein gilletje van angst.

We vervolgen met de vallende soldaatjes. Niet zo spannend als de vorige, maar vermakelijk. Dan gaan we naar Disney Land. We beginnen met de Tuinder Mountain. Leuke, snelle achtbaan. Dan nog een keer Buzz en met een fastpass de Hyperspace Mountain.

Je merkt dat het minder druk is, en met de fastpass kun je zo van attractie naar attractie. Alleen jammer van de regen. We doen nog een Star Tours, wat een andere route is dan gisteren. Dan de lunch, de Hyperspace Mountain.

Het weer werkt steeds minder me, dus maar weer even funshoppen. Er blijft nu iets moois plakken. We doen nog een rondje Pirates of the Carribean en pikken het verhaal van Sneeuwwitje mee.

Als we dan ergens wat willen gaan drinken wordt pijnlijk zichtbaar wat ererelid is met het park. Dat is nauwelijks mogelijk. Restaurants zijn om te eten en dien je van te voren te reserveren. Fastfood dient uit het vuistje gegeten te worden en drinken doe je maar lopend of zo. Gelukkig vinden we toch een plekje en maken we onze tijd vol terwijl we wachten op ons laatste ritje in de Big Thunder Mountain.

Als we er uit komen is het droog. Mooi, nog de parade en dan is het klaar.

Na de parade gaan we naar de auto en met de auto naar ons hotel aan de A1. Dat is pas een magische plek!

En Disney? Het is een leuk park, goede shows, attracties en aankleding. Maar het kan de hoeveelheid bezoekers simpelweg niet aan. Als je dat moet oplossen met reserveringen voor restaurants en ultra fastpass tickets zodat je tegen betaling geen rij hebt, dan ben je verkeerd bezig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder