Petje is terug!

We rijden steeds verder richting het Noorder Eiland maar gaan nog geen oversteek maken! Vandaag staat in het teken van pannenkoeken en een petje.

Donderdag 4 januari 2024. De dag begint met pannenkoeken. Een prima en stevig ontbijt. Daarna ruimen we de tent op en rijden we naar Greymouth. Daar halen we antihistamine crème bij de apotheek. De jeuk van de sandflies is niet okay! Na een koffie schieten we een souveniershop in. Monique koopt een lekker warme trui en ik een petje. Fijn! Niet veel later schieten we nog een fishing & hunting store in om een fles waterdicht spul voor de tent te halen.

De toeristische dag begint bij de Pancake Rocks. Deze rotsformatie ziet er uit als opgestapelde pannenkoeken. Je krijgt er bijna honger van.

De bijbehorende blowholes vallen wat tegen, maar dat ligt vooral aan het feit dat het eb is.

Nog steeds Pancake Rocks

Na de Pancake Rocks pakken we een stukje het Parorari River Track. Deze leidt ons langs de rivier en door een regenwoud de kloof in. Prachtig! Na een korte wandeling keren we terug naar de auto.

Via de Coast Road rijden we verder Noordwaarts om in Westport te genieten van de lunch. We genieten van prijswinnende pies en Lemmy Lemonade!

Also de lunch op is, rijden we een kleine stukje terug om naar Cape Foulwind te genieten van een kolonie zeehonden. We blijven er een half uurtje van genieten. Monique is helemaal fan van de kleine pups. Sander geniet mee en speelt een beetje met zijn camera.

Na de zeehonden eten we een klein ijsje in gezelschap van een meeuw.

Say what?!

We verlaten de zeehonden en rijden even naar het echte Cape Foulwind. Hier bekijken we de vuurtoren. De naam klopt niet, want het is windstil vandaag.

Het is niet Ameland

Nu we ook deze attractie hebben afgevinkt vertrekken we richting ons logeeradres van vandaag. De route langs de Buller River is schitterend. Toch weer helemaal anders dan we tot nu toe gezien hebben.

Buller River

Na een uurtje arriveren we bij Owen River Motels & Campsite. Deze prachtige plek wordt beheerd door twee immigranten uit Hong Kong. We worden doorgestuurd naar de camping. Deze is nog helemaal leeg. We zetten onze op aan de rivier en genieten van een drankje.

Handig tafeltje!

Na een verfrissende douche lopen we naar het restaurant waar we genieten van Hot & Spice Venison en Sweet & Sour Porc. Zooooo lekker!

Top drie maaltijd in NZ tot nu toe

Also het eten op is lopen we terug naar de tent. Daar genieten we van de rust. De camping is iets voller, maar nog steeds erg rustig.

O ja, en petje… dan ben ik. Eindelijk heb ik weer een fatsoenlijk petje. Ik ben helemaal in mijn element!

Petje achterstevoren zoals het hoort

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder