Het laatste stukje

Dat was me het weekend wel. We hebben veel gezien, veel gefietst, veel regen gezien,  maar ook veel genoten.

Maandag 24 mei 2021. Vandaag staan we bijtijds op, het is nog droog en mogelijk kunnen we een deel van de beloofde buien voorblijven. Als het tijdens het opruimen toch begint te druppen, besluiten we zelfs het ontbijt over te slaan. Iets na achten staan we bij de lokale super om toch wat croissants te halen.

Na ons versnelde ontbijt fietsen we in de richting van Helvoirt. Dat slaan we de bossen in om richting Vught te rijden. Halverwege stoppen we om de jasjes uit te doen,  het is toch wat warm.

We rijden door Vught en steken er de A2 over via een niet normaal steile brug. Aan de overkant staan we bij kasteel Maurick. We fietsen over het landgoed en genieten van de schoonheid en rust.

Na landgoed Haanwijk volgen we de Dommel richting Maaskantje. We fietsen hierbij over leuke paadjes en landweggetjes.

Via Den Dungen fietsen we naar Berlicum. Onderweg spotten we enkele wallabi’s en mogen we een kanaal oversteken.

Een baby!

Vlak na Vinkel zien we een café. Tijd voor koffie en een Ossebol. We zijn er weliswaar voor openingstijd, maar dat geeft niets in Brabant! Even de suikerspiegel aanvullen!

Met wat nieuwe energie fietsen we door richting Heesch. In het dorp staat Nijmegen al aangeven,  maar in plaats van de 29 kilometer via het anwb pad, kiezen we voor de 34 kilometer via ons eigen avontuur! We rijden een stukje in de richting van  Oss om Berghem het Herperduin in te schieten. Wat een leuk stukje natuur. We zijn helemaal in ons element in dit bos.

In Herpen aangekomen, het is inmiddels kwart voor twaalf, zien we een restaurant en we besluiten te kijken of lunch mogelijk is. De keuken opent om 12:00 maar we mogen vast gaan zitten. De jonge ober is onder de indruk van de afstand die we al hebben afgelegd en vraagt of we dekentjes willen om niet te veel af te koelen. De lunch is iets overdadig, maar wel lekker!

Dan wordt het tijd voor de laatste twintig kilometer. We fietsen over de Oude Maasdijk en bij iedere bocht waait de wind meer in ons voordeel. Bij Grave nemen we de brug over de Maas.

We fietsen nu richting Wijchen en slaan bij Altena rechtsaf, we gaan toch nog een stukje die de Hatertse en Overasseltse Vennen. Een mooi laatste stukje door de bossen alvorens we Nijmegen in rijden.

De laatste drie kilometers wegen vandaag het zwaarst, zeker de brug over het kanaal. Ik duw Monique er overheen en niet veel later zijn we weer thuis.

Na een kleine 250 kilometer op de fiets dit weekend hebben we wel een warme douche verdiend! Tot de volgende.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Het laatste stukje”

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder