De glasfabriek

Onze laatste dag in Hurecourt gaan we fietsend doorbrengen. Achteraf misschien niet de beste keuze, maar wel de sportiefste.

Zaterdag 20 mei 2023. Na ons ontbijt stappen we op de fietsen en vertrekken we richting de glasfabriek in Passavant. De route gaat over de hel van Demangevelle. Dit keer alleen de juiste kant op. Eerst een korte klim, gevolgd door een lange afdaling. Dan gaan we langs het kanaal tot we een bruggetje nemen en een kort 10% stukje verslinden.

Lekker fietsen langs het kanaal

We arriveren in Passavant en volgen de bordjes naar de glasfabriek. De route brengt ons op plekken waar we nog niet geweest zijn. Leuk! Bij de glasfabriek aangekomen nemen we eerst een kleine tour door de fabriek. De glasblazers zijn lekker bezig en als hij klaar is, laat hij het eindproduct even zien. Daar komt een partij hitte vanaf!

De glasfabriek

In de winkel vullen we ons glasservies aan. Wat thee- en drinkglazen dus. Als we naar buiten lopen komen we Joost en Esther tegen. Dat is handig, nu hoeven we niet te sjouwen. De glazen zetten we in de auto van Joost en we fietsen door naar Corre.

In Corre bezoeken we de Intermarché om wat lunch te halen. De stokbrood met salami nuttigen we op het dorpsplein.

Lunch!

Dan volgt de derde en laatste etappe van onze rit. De weg terug naar de camping. We nemen een alternatieve route om de hel te omzeilen en fietsen evengoed een mooi stuk omhoog. Het laatste deel gaat over een boerenlandweg. Het is maar goed dat we de vakantiefietsen hebben meegenomen in plaats van de racefietsen.

Mooie fietsjes

Terug op de camping is het tijd om bij te komen. Ik doe een dutje, Monique leest een boek. Dan tegen borreltijd gaan we borrelen. Om vijf uur gaan we naar het theater wat gevolgd wordt met een lekkere BBQ. De avond eindigt bij het kampvuur, een prima afsluiter van een heerlijk weekend weg.

Zonsondergang

Zondag 21 mei 2023. Monique is jarig! Dat vieren we met een heerlijk ontbijt van (amandel)croissants. Na het ontbijt pakken we de auto in en rekenen we af. Als we op het punt staan te vertrekken heeft de auto daar geen zin in. Net als twee jaar geleden is de accu leeg. Niemand weet hoe het kan, maar starten wil hij niet. Misschien hadden we gisteren toch een stukje moeten rijden om de accu gevuld te houden.

We halen Louis erbij en met zijn startkabels zijn we in no-time weer onderweg. We rijden de 600-ish kilometer op ons gemakje en arriveren rond vier uur weer thuis.

Verjaardagsfeestje in de auto

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder